W Polsce bardzo popularne stały się pszenne tortille, które najczęściej są serwowane z dodatkiem mięsa, warzyw i sosów. Z racji tego, że podstawowym surowcem do ich produkcji jest mąka pszenna, nie mogą ich spożywać osoby, które są uczulone na gluten. Jest na szczęście rozwiązanie – jest nim tortilla kukurydziana. Sklep z artykułami dietetycznymi, produktami zdrowotnymi i przeznaczony dla wegan – Eco Sklep 24, ma w swojej ofercie prawdziwe, pyszne tortille, przyrządzone z mąki kukurydzianej. Mają one apetyczny, lekko żółtawy kolor. Poza tym są wykonywane zgodnie z oryginalnym przepisem, w którym w Ameryce Południowej stosuje się właśnie mąkę kukurydzianą. Istnieje szereg zastosowań, w których może zostać wykorzystana podgrzana albo podpieczona tortilla kukurydziana. Sklep oferuje wiele produktów, z którymi można ją połączyć. Tortille można jeść także na słodko, wiele osób podaje je z ekologicznymi dżemami. Ale najpopularniejsze są jednak te, które serwuje się z kurczakiem i warzywami.